Retroelectro ● regia Bogdan Georgescu


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

RETROELECTRO este tragi-comedia unei comunități sub presiunea autorității și a fricii, în contextul “tendințelor” naționalist-extremiste ce cuprind din ce în ce mai mult Europa de azi, chiar de ziua Europei.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
RETROELECTRO
proiect de artă activă
un spectacol de Bogdan Georgescu
scenografia: Irina Gâdiuță
spațiu sonor: Andrei Sever
asistent regie: Cătălin-Mihai Miculeasa
maestru balet: Olguța Ilie
Cu: Alex Calangiu, Iulia Colan, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Ioana Manciu, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Cătălin Vieru.
Poeme de - Svetlana Cârstean, Ana Dragu, Teona Galgoțiu, Andra Rotaru, Elena Vlădăreanu.
foto. Albert Dobrin
→ Pe data de 9 mai 2018 în toate școlile din județul Bistrița Năsăud – urban și rural – are loc un eveniment festiv care trebuie să se desfășoare între 10.50 și 11.10 dimineața – Careul Festiv pentru sărbătorirea împlinirii a o sută de ani de la moartea poetului național George Coșbuc, originar din județ. Directiva Inspectoratului Școlar pentru organizarea evenimentului vine însoțită de un scenariu detaliat, de nu mai puțin de douăsprezece pagini, propus ca sugestie, însă cu obligativitatea realizării în pauza mare. Între 10.50 și 11.10 dimineața. În pauza mare.
★ ★ ★ ★ ★„Umorul (de calitate) se construiește greu. (…) Alex Calangiu ilustrează perfect spilcuitul de prost gust care dă din coate să ajungă sus prin orice mijloace. Este omul partidului. Al partidului de azi. Cu un discurs exemplar pentru populism, cu exemple normale, cu lucruri de bun simț și cu multă demagogie într-un amalgam menit doar unui status-quo care să-i asigure postura de beneficiar al regimului. Umorul este reușit. Falsul care descrie acest careu școlar descrie bine falsul europenizării noastre pe ici, pe colo.” Marius Dobrin, Retro spre Club Electro, revista SpectActor, nr. 1/2019,

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677