Crăciun fericit, împreună! Voi ce ați învățat în acest an?


Poate unul dintre cele mai importante lucruri învățate într-un nou an pandemic a fost să rămânem uniți, împreună, și să punem mână de la mână, la un loc, tot ce avem pentru a trece cu bine peste toate.

Crăciunul la Craiova este, din nou, special, odată cu Târgul de Crăciun care a fost ales printre cele mai frumoase piețe de acest fel din întreaga Europă. Cu multe activități, cu căsuțe pline de dulciuri și bunătăți, de obiecte handmade, dar și cu un patinoar mai mult decât binevenit, putem spune că avem un Crăciun așa cum ni-l doream, chiar în sânul orașului.

Dincolo de lucrurile materiale pe care le avem mereu la dispoziție, vrem să vă spunem și noi ce am învățat, de-a lungul anului, din experiențele pe care vi le-am prezentat aici, la Discover Dolj.

Am învățat să facem bine

Adăpostul Canin Craiova ne-a învățat să iubim necondiționat și să facem bucurii pentru cei a căror existență depinde numai de voința noastră. Prin campaniile lor de adopție, de informare și prin prezentarea blănoșilor la meciurile de fotbal ale Universității Craiova, le mulțumim că ne-au învățat, poate cu lacrimi în ochi, să facem bine.

Am învățat să ne apreciem trecutul

Cei de la Consiliul Județean Dolj și de la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, împreună cu toți cei care au dus în spate renașterea Casei Dianu, ne-au învățat să ne apreciem trecutul la adevărata lui valoare și să credem în proiecte care, chiar dacă par imposibil de realizat, sunt mai aproape de realitate decât credeam. Muzeul Cărții și Exilului Românesc este din ce în ce mai aproape de deschidere, iar noi suntem mai mult decât fericiți că încă o bijuterie arhitecturală a ieșit la iveală, în Craiova și în Dolj.

Am (re)învățat să fim copii

Street Delivery Craiova și Puppets Occupy Street ne-au învățat să fim din nou copii, prin edițiile lor din acest an, unele extraordinare, Leapșa și Dystopia. Ne-am jucat, ne-am bucurat și am simțit, mici sau mari, emoția de a fi copii și de a ne bucura de cele mai simple lucruri.

Am învățat să facem Rai din ce avem

Odată cu deschiderea unei noi locații în mediul rural, Păpădia Village din comuna Perișor, am învățat să facem Rai din ce avem și ne-am convins, încă o dată, că acolo unde există voință, dorință și dragoste, se pot naște locuri care aduc bucurie maximă. Și, de cele mai multe ori, ea se găsește în simplitate și în naturalețe.

Am învățat să luăm inițiativa

Cei de la ieNou Hub ne-au învățat să ne construim singuri propriul „loc de joacă” dacă nu avem unul deja, iar ei au făcut asta cu succes, reușind să înființeze un spațiu neconvențional pentru „exploatarea” în cel mai frumos mod al artelor.

Nu în ultimul rând, am învățat să…

… Să reușim împreună. Ne-am bucurat să vedem mulți oameni la maratonul de vaccinare organizat în acest an la Craiova, așa că inevitabil ne-a încercat un frumos sentiment de reușită. Am văzut că, acolo unde se strâng mulți oameni, puterea chiar crește și putem realiza lucruri minunate împreună.

Voi ce ați învățat anul acesta? Și ce vă face vouă Crăciunul cu adevărat fericit?

Echipa Discover Dolj vă urează să aveți numai lucruri bune de învățat și în acest an și să aveți masa plină nu neapărat de bucate, ci de sentimente bune și de persoane dragi.

Crăciun fericit, dragii noștri cititori!

Alte sugestii

#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova
#VacanțaCopiilor. Activități de toamnă pentru micii doljeni