Parcul „Nicolae Romanescu”, sărbătoare la 120 de ani de la inaugurare

Parcul „Nicolae Romanescu”, sărbătoare la 120 de ani de la inaugurare


Parcul „Nicolae Romanescu”, semnificativ pentru Craiova, pentru Dolj și pentru întreaga țară, al treilea cel mai mare din Europa, sărbătorește, în perioada aceasta, 120 de ani de la inaugurare.

Evenimentul va fi marcat pe data de 30 septembrie, atunci când ne vom aminti, împreună, de gloria acestui proiect remarcabil al arhitectului Edouard Redont, care a câștigat Medalia de Aur la Expoziția Internațională de la Paris (1900), expusă și ea cu această ocazie.

Primăria Craiova propune, așadar, o călătorie în timp și invită craiovenii să participe la cea mai mare Paradă a Costumelor de Epocă. Așadar, pe 30 septembrie, începând cu ora 11:00, pe traseul Piața "Mihai Viteazul" – Calea Unirii – Parcul „Nicolae Romanescu” se va recrea atmosfera anilor 1900, din dorința de a retrăi parfumul acelor timpuri și de a (re)descoperi istoria unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Europa.

Astfel, craiovenii sunt invitați la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă. Cu un joben, o pălărie, frac și rochie de epocă la purtător, haideți să călătorim în trecut și să descoperim împreună cum a fost la inaugurarea de acum 120 de ani.

Evenimentele dedicate Parcului „Nicolae Romanescu” se vor desfășura între 29 septembrie și 1 octombrie și vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câștigată de Rédont la Paris în anul 1900, dar și a unor documente și schițe inedite. La fel ca în anul 1903, în parc vor avea loc expoziții de pictură, un concert de muzică militară și multe alte surprize, precum și o invitație inedită la vals.

Programul va fi dezvăluit, în curând, pe www.primariacraiova.ro și pe pagina de Facebook a Primăriei Craiova. Haideți și voi să trăim împreună magia Craiovei de altădată!
Primaria Municipiului Craiova - facebook

Alte sugestii

IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului
Pedală în Bănie ne încântă iar prin sport, în natura minunată a județului!
Fantasy Park a adus magia pentru toate vârstele în sânul Craiovei
1 iunie, plin de surprize pentru copii, în Dolj!
Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!