Green School Education - Centru de Informare Turistică

Green School Education - Centru de Informare Turistică

Centru de informare turistică


Program

Închis
Vezi programul

Address

Clădirea Proiect, Strada Ion Maiorescu 2, Craiova, Romania

Despre

Regiunea transfrontaliera la care face referire proiectul (judetul Dolj si regiunea Montana din Bulgaria) nu dispune de o strategie de promovare suficient de bine articulata incat sa o individualizeze ca produs turistic. Desi este presarata cu o multitudine de obiective turistice de mare insemnatate si dispune de un relief variat, oferind posibilitea practicarii unei palete largi de forme de turism pe toata durata anului, judetul Dolj, respectiv districtul Montana, raman o necunoscuta, iar atuurile lor palesc in fata altor regiuni cu traditie in turism.
Mai mult, in regiunea transfrontaliera vizata de proiect, turismul este foarte putin dezvoltat fata de potentialul existent. De aceea este necesara elaborarea unei strategii comune de dezvoltare durabila a mediului de afaceri in regiunea transfrontaliera precum si identificarea si promovarea oportunitatilor oferite de regiune prin masuri specifice. Pentru dezvoltarea economica durabila a regiunii transfrontaliere este necesara promovarea oportunitatilor in zona prin atragerea investitorilor straini. Totodata, este necesara protejarea resurselor transfrontaliere naturale si a mediului pentru asigurarea unei dezvoltari durabile, printr-o cooperare sporita intre toti actorii-cheie din regiune.
Fiecare dintre judetele zonei transfrontaliere vizate beneficiaza de resurse naturale si antropice care ofera un potential turistic diversificat: parcuri naturale, arii protejate, rezervatii naturale, masive muntoase, pesteri de interes speologic, chei si defilee, zone rurale nepoluate, surse de ape, fond de pescuit si vanatoare, monumente istorice si culturale de valoare, edificii religioase, s.a.m.d. Aceste avantaje trebuie fructificate si orientate catre dezvoltarea si promovarea identitatii transfrontaliere.
Obiectivele turistice identificate nu numai ca vor constitui destinatii turistice noi si inedite, ci vor contribui la cresterea gradului de constientizare fata de bogatul patrimoniu al celor doua tari, fata de protejarea ecosistemului Dunarii si creearea unui mediu favorabil pentru turismul rational, durabil.
Centrul de informare turistica isi propune sa promoveze, in special, obiectivele naturale si culturale identificate in cadrul proiectului, dar si alte obiective turistice din judetul Dolj si regiunea Montana.

Alte sugestii