7ARTS

7ARTS


Despre

Proiectul 7ARTS a luat nastere la crama Breasta ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu. Plantatia a fost reinnoita in anul 2009, iar vechea crama renovata si echipata cu tehnologie de ultima generatie.

O mostenire ce probabil urma sa se piarda in indiferenta cotidiana, un loc care cu siguranta nu si-ar fi pastrat identitatea daca nu am fi luat aceasta hotarare - in 2009 am readus la viata o veche plantatie ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu, am reconstruit vechea crama fondata la inceputul sec. XIX si astfel am reasezat pe harta viticola a Romaniei DOC Banu Maracine.

Pentru obtinerea calitatii utilizam exclusiv strugurii de pe propria plantatie, practicam randamente foarte scazute, recoltam manual in ladite mici, sortam strugurii atat in timpul culesului cat si inainte de desiorchinare, folosim cea mai noua tehnologie in vinificare si nu in ultimul rand, pentru vinurile rosii folosim exclusiv baricuri din stejar romanesc.
La 7 ani de la replantare am lansat vinurile sub numele 7ARTS. Pentru imaginea sticlelor am ales picturile artistei Angela Szabo deoarece putem afirma ca reflecta continutul: fantezie, complexitate, culoare, expresivitate.

Cele 30 de ha sunt cultivate astfel: la baza dealului soiurile albe Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, iar pe masura ce panta creste, regasim vitele-de-vie din soiurile rosii Syrah, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.

Soiurile cultivate pe dealul ce se înaltă în vecinătatea cramei sunt: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon si Syrah. Cu scopul de a controla integral calitatea, enologii nostri folosesc exclusiv strugurii proveniti din productia proprie, culesi manual. Desi create în stil modern, vinurile 7ARTS păstrează, si chiar conservă, specificul regiunii si al anului de recoltă.

Surse:
http://7artswinery.ro/ro/about-us.html

Photo Gallery

Alte sugestii

Viile Almaj

Podgorie / Cramă

Moșia Galicea Mare

Podgorie / Cramă

Vie Vin Segarcea - Domeniile Baniei

Podgorie / Cramă

Crama V.inc

Podgorie / Cramă

Centrul viticol Banu Mărăcine

Cazare - Craiova / Podgorie / Cramă / Vilă - Craiova