6 festivaluri de neratat în lunile următoare

6 festivaluri de neratat în lunile următoare


Lunile acestea sunt pline de evenimente interesante în Dolj, de la muzică pentru toate gusturile, până la artă teatrală și aventuri așa cum nu au mai fost până acum. Descoperă-le pe toate și mergi acolo, ca să te distrezi și să cunoști oamenii care le fac să fie posibile.

Aventura Baloanelor

Primul festival al baloanelor cu aer cald din regiunea Olteniei va avea loc la nea Mărin acasă, în Băilești, în perioada 30 august – 1 septembrie, și își propune să aducă aventura în prim plan. Participanții vor putea zbura pe parcursul celor trei zile, la fața locului așteptându-i și ospitalitatea locală, cum altfel reprezentată decât prin tradiționalul zaibăr. Festivalul va avea loc pe Aerodromul Cilieni.

Vezi pagina evenimentului - Aventura Baloanelor

Puppets Occupy Street – REvolution Edition

Pentru al șaselea an consecutiv, tradiționalul festival al papușilor cucerește din nou Craiova cu o ediție ce promite să fie măcar la fel de spectaculoasă precum celelalte: REvolution Edition. Ateliere, concerte, piese de teatru și mult așteptata paradă a păpușilor gigant promit o experiență de neuitat, oferită de gazdele de la Teatrul „Colibri”. Totul, între 25 august și 1 septembrie.

Vezi pagina evenimentului - Puppets Occupy Street – REvolution Edition

Summer Spell Fest

9 și 10 august sunt zilele de reverie, muzică bună și artă de toate felurile și pentru toate gusturile, așa cum spun chiar organizatorii. Totul va avea loc în Parcul „Hanul Doctorului”, un pic mai departe de oraș, ca muzica să se audă așa cum trebuie. CTC, Argatu, Moș Martin, Pascal Junior, The Kryptonite Sparks, Craiova Independent Artists sau El Negro sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena festivalului.

Vezi pagina evenimentului - Summer Spell Fest

Craiova Street Delivery

Street Delivery se întoarce la Craiova, la începutul toamnei, pentru cea de-a doua ediție, între 6 și 8 septembrie. De data aceasta, sloganul de desfășurare este „Poezia e în stradă”, iar artera care va fi închisă și redată oamenilor este str. Mihail Kogălniceanu. Participanții vor avea parte de ateliere, concerte, proiecții de filme, conferințe și multe alte surprize. Nu vor lipsi nici activitățile interactive, mâncarea bună și atmosfera relaxată.

Metal Bunker

Aflat la cea de-a IX-a ediție, Metal Bunker, un festival dar și o inițiativă socială pornită în cadrul comunităților metal și punk din Craiova, transformă din nou orașul, pentru două zile, într-o semi-capitală a muzicii underground de nișă. Evenimentul va avea loc între 27 și 29 septembrie, pe scena din spate a Casei Studenților din Craiova, mulată perfect pe tipul de muzică abordat.

Vezi pagina evenimentului - Metal Bunker

Simpozionul de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”

Început deja la 1 august, Simpozionul de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” a ajuns și el la cea de-a șaptea ediție. Timp de o lună, până pe 31 august, esplanada Centrului Multifucțional este „loc de joacă” pentru cinci sculptori din România, Ecuador, Turcia/Georgia și Italia, ale căror opere din marmură vor înfrumuseța orașul, la final. Cei interesați pot merge să-i vadă la lucru pe sculptori în fiecare zi, până la încheierea lunii august și, de ce nu, să afle la ce vor da viață din blocurile de rocă.

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj