Tenis Club Stănică

Tenis Club Stănică

Sport și agrement


Address

Strada Aeroportului nr.278, Cârcea 207206, Romania

Telefon

Despre

”Tenis Club Stănică” a luat fiinţă în anul 2010 din dragoste pentru sport şi din dorinţa de a obţine marea performanţă în tenis.

Rezultatele de succes obţinute în acest sport, experienţa acumulată ca jucători profesionişti dar şi cea dobândită la facultăţile de profil absolvite,sunt câteva din motivaţiile pentru care fraţii Victor şi Oana Stănică au decis să-şi creeze propriul club de tenis.

Prin cursurile de tenis încercăm să transmitem copiilor bucuria pentru mişcare şi în mod special pentru a învăţa să joace tenis.

Deşi este un joc individual el trebuie practicat la început în grupe de copii care sunt selectaţi permanent după diferite criterii: vârstă, dezvoltare fizică, nivel de pregătire atins, motivaţii individuale (tenis practicat pentru sănătate, pentru a participa la competiţii sau pentru a obţine performanţe), etc.

Mărimea acestor grupe porneşte de la 4-6 copii la nivel de iniţiere, 3-4 copii la nivelul avansaţi iar după vârsta de 10 ani se practică un sistem mixt de pregătire: atât în grupe de 3-4 copii dar şi în grupe de 2 copii sau individual, ponderea antrenamentelor individuale sau în grupe de doi fiind mai mică pentru copii de 10-11 ani şi crescând treptat spre vârsta de 14 ani. După 14 ani pregătirea devine cu preponderenţă una individuală fie că se face cu antrenorul sau cu un alt sportiv folosit ca sparing partner.

Tenis Club Stănică şi-a propus să-şi creeze o bază largă de selecţie, să poată transmite dragostea şi frumuseţea acestui sport cu cheltuieli minime din partea familiilor. Dealtfel în acest sens organizează trimestrial acţiuni de selecţie promoţionale. Pregătirea sportivă se desfăşoara la baza sportivă din strada Viitorului, nr.24C.

Scopul clubului este de a descoperi sportivi talentaţi, de a-i învăţa tenis şi ajuta totodată să devină învingători şi campioni în cazul unora. “ Ne-am constituit propriul club pentru a putea să creăm şi să dezvoltăm un sistem eficient de pregătire al sportivilor, menit să determine obţinerea performanţei, un sistem care are la bază experienţele acumulate de-a lungul anilor ca antrenor sau ca sportivi dar şi necesarul care lipseşte în România şi pentru care marea performanţă întârzie să apară după vârsta junioratului.

Suntem siguri ca vom reuşi, necunoscuta rămâne şi la aceasta nu vom putea răspunde decât peste ani de aici înainte: câţi campioni vom descoperi şi cât vor rezista ei, acolo sus?

Este un drum lung, greu dar frumos, avem răbdare şi credem că în scurt timp clubul va începe să crească prin numărul de sportivi şi rezultatele ce se vor obţine, numărul de antrenori şi membri dar şi ca posibilităţi de sponsorizare pentru sportivii talentaţi.”

Photo Gallery

Alte sugestii

ESCAPE FOR ALL

Sport și agrement

Craiova Board Gamers

Sport și agrement

Sintetic Extensiv

Sport și agrement

Teren de fotbal artificial Craiova

Sport și agrement

Baza sportivă Parcul Tineretului

Sport și agrement