500.000 de pasageri pe Aeroportul Craiova. Extinderea și investițiile îl vor transforma în cel mai modern aeroport din România

500.000 de pasageri pe Aeroportul Craiova. Extinderea și investițiile îl vor transforma în cel mai modern aeroport din România


Aeroportul Internațional Craiova și-a sărbătorit, săptămâna trecută, cel de-al 500.000-lea pasager pentru anul 2023 și își deschide porțile cât mai larg către lume, asta atât din punct vedere al rutelor oferite, cât și din cel al investițiilor care au fost făcute și care sunt în curs în momentul de față.

De la extinderea terminalului de plecări/ sosiri, până la dotarea cu utilaje și diverse sisteme tehnice, toate modificările și dotările care au fost și vor fi făcute nu se compară cu cel mai amplu proiect aflat în derulare, în acest moment: Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova.

Proiectul în valoare de 97 de milioane de euro, impresionant având în vedere amploarea lui și ritmul cu care avansează lucrările, cuprinde realizarea unui nou terminal de pasageri cu o suprafață construită de 12.791 de metri pătrați, o nouă parcare care să deservească întregul aeroport, dar și drumuri rutiere de acces, amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei, amenajarea ariei de siguranță, drumuri tehnologice, o platformă de degivrare a aeronavelor, o platformă de îmbarcare-debarcare, căi de rulare, echipamente și sisteme de control de securitate, precum și unele dotări. 

Investiția este inclusă în Master Planul General de Transport al României, iar prin acest proiect urmează să fie realizat, în zonă, și un parc fotovoltaic, precum și alte investiții conexe.

În prezent, Aeroportul Internațional Craiova operează zece zboruri regulate către zece destinații din Europa (precum Paris, Roma, Barcelona, Bruxelles, Londra, Koln), dar și zboruri charter, în sezon. Vă invităm să consultați lista completă a destinațiilor chiar pe site-ul aeroportului:
Aeroportul Internațional Craiova

Abia așteptăm ca, la anul, în vară, să putem zbura de și spre acasă de pe cel mai modern aeroport din țara noastră! Vă așteptăm în Dolj, pe calea aerului!

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului