alterCinema. 4 variante de entertainment pentru cinefilii craioveni + alterTeatru


Cinematografele continuă să rămână închise, spre dezamăgirea cinefililor care, de câteva luni, nu au avut la dispoziție pentru filmele lor decât ecranele de acasă.

Cu toate astea, alții s-au gândit la opțiuni destul de bune pentru a compensa intimitatea și calitatea superioară a filmelor din cinematografe, oferind variante adaptate perioadei ciudate în care ne aflăm.

Așa că venim în fața voastră și vă spunem că, da, pot exista cinematografe și acum, atâta timp cât există voința și dorința de a le face. 

Cinema în Centrul Vechi al Craiovei

Cei de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” au avut frumoasa idee de a le oferi craiovenilor, în serile de weekend, plăcerea de a urmări filme în Centrul Istoric al municipiului. Și nu orice fel de filme, ci adevărate lecții de istorie, de regie și actorie. Cu regele Charlie Chaplin pe ecrane, craiovenii sunt poftiți la fiecare sfârșit de săptămână să ia loc în Piața „Frații Buzești” și să urmărească adevărate capodopere ale filmului mut și nu numai. 
Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Cinema dine-in pe malul piscinei

Chicago Pub & Events și Inspire Cinema Craiova au avut senzaționala idee de a-i scoate pe craioveni din oraș și de a-i aduce la liniște, pe marginea unei piscine, unde pot mânca, bea un vin bun, dar mai ales unde pot urmări un film alături de prieteni. Adică în loc de drive-in s-au gândit la dine-in, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe cinefili, dar mai ales și pe cei gurmanzi și amatori de liniștea de departe de forfota orașului. Biletele sunt valabile pe site-ul Inspire Cinema și sunt achiziționate în calupuri de câte patru (o masă), astfel încât tu și ai tăi să puteți avea cea mai bună experiență cinematografică împreună. 
Inspire Cinema Chicago Pub & Events

Cinema la mall

Știm, există deja cinema la mall, dar noi nu vorbim despre cel interior, ci despre terasa pe care cei de la Electroputere Parc Mall au organizat-o preț de circa două săptămâni pentru craiovenii doritori de activități diverse și de filme bune. Cinematograful în aer liber a fost, la fel, un loc de servit masa de la take-out-urile din incinta mall-ului, în timp ce vizionai unul dintre cele peste 30 de filme puse la dispoziție de către organizatori. Sperăm noi că vor reveni cu această idee, căci e numai bine să ai ce face vara, în aer liber, mai ales dacă implică filme!
Electroputere Parc Mall

Cinema la Bibliotecă

Echipa Bibliotecii „Aman” a gândit și ea un proiect de cinema în aer liber, numit generic „Movie Time”. Acesta face parte din mai marele proiect „Fun in Summer”, prin care biblioteca rămâne prezentă în viețile craiovenilor inclusiv în anotimpul cald, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Filmele ce rulează vinerea seara sunt anunțate săptămânal pe pagina de Facebook a Bibliotecii „Aman”, iar la vizionările care au loc în curtea instituției sunt bineveniți craioveni de toate vârstele. 
Biblioteca "Aman"

Bonus: Grădina TNC

Și, dacă tot vorbim despre filme, deci despre actorie, nu puteam să nu-i amintim și pe cei de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, care s-au mobilizat exemplar și au pus pe picioare Grădina TNC, o sală de spectacole în aer liber, de care craiovenii s-au bucurat la maxim. Spectacolele continuă, așa că nu le ratați! 
Teatrul Național „Marin Sorescu” Bilete - Teatrul Național „Marin Sorescu”

Foto: facebook.com/electroputeremall.ro, /chicagopubevents, /trademro, /tncms.oficial 

Alte sugestii

Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!
#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj
#DoljuNBucate. Racii doljeni, vedetele unei parade gastronomice de excepție
#NoapteaEuropeanăAMuzeelor. Ce muzee și instituții putem vizita în seara de 13 mai
#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri