#AlwaysInLove. Idei de celebrare a iubirii, de Dragobete

#AlwaysInLove. Idei de celebrare a iubirii, de Dragobete


Cea mai frumoasă sărbătoare a dragostei autentice, românești, ne bate la ușă și ar fi bine s-o primim cu brațele deschise. Dragobetele, personaj mitologic, similar lui Eros, al vechilor greci, şi Cupidon, al romanilor, ce oficia în cer, la începutul fiecărei primăveri, nunta tuturor animalelor, e o tradiție ce s-a extins treptat până în rândul oamenilor. Ea a dat naștere încă unui motiv de a celebra dragostea pământească și unui prilej de a ne declara iubirea celui de lângă noi. 

Idei de cadouri ori de petrecere a timpului liber sunt multe, dar noi am făcut o selecție din ceea ce puteți face în preajma Dragobetelui sau chiar în ziua de 24 februarie cu perechea voastră. 

Un gest minunat de romantism, care va fi cu siguranță pe placul jumătății tale, ar fi vizitarea sculpturii „Sărutul”, semnată de Constantin Brâncuși, operă găzduită chiar de Muzeul de Artă din Craiova. Creată în 1907, lucrarea a fost prezentată publicului pentru prima dată în anul 1910, în cadrul expoziției grupului Tinerimea Artistică, la București. Ea a intrat în circuitul internațional după ce artistul a prezentat varianta în ghips a acesteia la expoziția din 1913, deschisă la Armory Show în New York. Blocul de piatră care a prins suflet prin talentul lui Brâncuși prezintă busturile a doi tineri uniți într-o îmbrățișare: femeia cuprinde cu brațele sale umerii bărbatului, palmele sale sunt încrucișate pe gâtul acestuia, iar bărbatul vine în continuarea acestei îmbrățișări, brațele sale întregind cercul. Se formează, astfel, ideea de întreg, a unui cuplu, a iubirii, ce poate reprezenta chiar iubirea voastră! Vă reamintim că programul de vizitare al Muzeului de Artă este de miercurea până duminica, între 10:00 și 17:00. Și, dacă tot ajungeți acolo, intrați și în Centrul „Constantin Brâncuși”, tot de miercurea până duminica, între 10:00 și 22:00, cu acces gratuit. 
Muzeul de Artă Craiova - facebook

O altă idee de întâlnire romantică este o plimbare în natură, și nu oriunde, ci în parcul realizat în stil romantic al Craiovei, Parcul „Nicolae Romanescu”. Un parc liniștit, cu zone de recreere și peisaje care îți taie respirația, acesta este unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România. Și, de ce nu, puteți lua o cină romantică în noul restaurant din mijlocul parcului, MOS. 
MOS Restaurant - facebook

Dacă preferați teatrul, noi vă sfătuim să mergeți la piesa Teatrului Act din București, „Ea și numai ea”, care va fi jucată pe scena Teatrului „Colibri”. Ea tratează problema lipsei de comunicare dintre adolescent și părinte, diferențele dintre generații, trăirile specifice adolescenței, impactul și posibilele consecințe ale comunicării prin intermediul rețelelor de socializare. Dar, atenție, piesele Teatrului Act sunt extraordinar de apreciate și v-ar putea crea dependență! 
EA ȘI NUMAI EA, regia Alexandru Mâzgăreanu

Cuplurile iubitoare de haz și râsete nu trebuie să rateze show-ul All Inclusive, susținut de stand-up comediantul Costel! Acesta are loc tot pe 23 februarie, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova. Mai multe detalii despre bilete și spectacol găsiți la linkul de mai jos. 
CRAIOVA | Costel - All Inclusive | Stand Up Comedy Show

Iar dacă vreți să fiți doar voi doi, la o masă, înconjurați de bucate alese, vă recomandăm să aruncați o privire pe lista de restaurante din întreg județul Dolj, pe site-ul și în aplicația Discover Dolj, și să vă alegeți preferatul! 
Lista de restaurante din județul Dolj

Băieți și bărbați, nu uitați nici de flori pentru doamne și îndreptați-vă către florăriile și shop-urile de specialitate, unde veți găsi culori și miresme care, cu siguranță, vă vor cuceri alesele! 
Florării

Țineți minte, însă, că dragostea adevărată merită sărbătorită în fiecare zi, indiferent de vreme, de vremuri și de anotimp! ❤ 

Alte sugestii

Luna Crăciunului în 5 evenimente magice, la Craiova
Teatrul ACT din București, o nouă microstagiune la Teatrul „Colibri” Craiova
Craiova a dat startul sărbătorilor de iarnă în România! Târgul de Crăciun, deschis pentru vizitatori
Haideți #ToțiLaNațional!
Elena Teodorini, marea doamnă a operei românești, onorată în fiecare an, la Craiova