Bibliotecile din Dolj și Casa Memorială „Elena Farago” primesc o nouă viață

Bibliotecile din Dolj și Casa Memorială „Elena Farago” primesc o nouă viață


Știm cu toții cât de important este să citim și să cunoaștem încă de mici, iar asta nu putem face decât printr-o infrastructură înnoită a bibliotecilor de pretutindeni. Așa că sfârșitul lunii aprilie a venit cu vești bune pentru bibliotecile din județul nostru!

30 de astfel de instituții din Dolj vor fi reabilitate sau dotate cu echipamente moderne, grație unui proiect depus de Consiliul Județean Dolj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

De acest proiect, intitulat „Biblioteca - hub activ de învățare digitală pentru comunitatea județului Dolj”, vor beneficia Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, dar și alte 29 de biblioteci din județ. Concret, Casa Memorială „Elena Farago” din Craiova, parte a Bibliotecii „Aman”, va fi reabilitată și, ulterior, întreaga bibliotecă va fi dotată cu mobilier, calculatoare și echipamente tehnice specifice.

De renovare, dotare și modernizare se vor bucura și bibliotecile din comunele Ciupercenii Noi, Vela și Cernătești, iar celelalte 26 biblioteci comunale și orășenești incluse în proiect vor primi finanțare pentru a achiziționa calculatoare și echipamente informatice ce vor înlesni accesul la învățare. În plus, 2.500 de persoane din medii defavorizate vor fi instruite în ceea ce privește folosirea computerului. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare.

Filosoful Cicero spunea că „dacă adăugăm unei case o bibliotecă, îi dăm casei un suflet”, iar noi putem extinde valabilitatea acestei afirmații la nivelul unei comunități. Bibliotecile nu sunt importante doar din prisma culturii infinite pe care o oferă, dar și prin plusvaloarea pe care o dau societății în centrul căreia se află. Astfel, biblioteca și-a demonstrat în mai multe rânduri rolul de centru civic – sau putem să-i spunem hub cultural – unde lumea nu doar studiază și împrumută cărți, ci desfășoară și activități diverse, indiferent că vorbim despre copii, adulți sau oameni cu o vârstă respectabilă.

Abia așteptăm startul acestui proiect care, cu siguranță, va însemna un nou început pentru multe comunități din Dolj.

Până atunci, fiți cu ochii pe Discover Dolj! Urmează vestita Noapte a Muzeelor și multe surprize ne sunt pregătite și în acest an!

Alte sugestii

Mărțișor pe toate gusturile, la Craiova
Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului
Universalul Brâncuși, celebrat din nou, de ziua lui, la Craiova
#MonthOfLove. Ce facem de Ziua Îndrăgostiților și de Dragobete
#WeLoveCulture. Februarie artistic, la Craiova