Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj

Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj


Vara e călduroasă în Dolj, dar asta nu ne împiedică să ne facem planuri și să participăm la activități și festivaluri. Iată principalele evenimente care vor avea loc în iulie, în județul nostru!

Theater Networking Talents

Cea de-a șasea ediție a festivalului tinerilor regizori de la Craiova, Theater Networking Talents, are loc la început de iulie, mai exact între 2 și 5 iulie. Ediția de anul acesta înseamnă șase spectacole prezentate de tinerii regizori, două spectacole surpriză, un concert care vă va bucura cu siguranță, o serie de manifestări dedicate dramaturgiei și traducerilor, dezbateri, filme, ateliere și, bineînțeles, petreceri greu de uitat!
Theater Networking Talents - facebook

Film în Sat - Cernătești

După o primă ediție de succes ce a avut loc anul trecut în comuna Cernătești, festivalul „Film în Sat”, conceput de actorul Cuzin Toma și susținut de Consiliul Județean Dolj, revine și în acest an în Cernătești. Astfel, între 5 și 7 iulie, Film în Sat vine în mijlocul satului doljean cu ateliere, proiecții de film, concerte și o atmosferă unică, ce a început să ne cam placă! Fiți cu ochii aici pentru detalii despre program:
Film în Sat

Fun in Summer

Biblioteca „Aman” ne propune încă o vară plină de educație și distracție, odată cu încă o ediție a proiectului „Fun in Summer”. În cadrul acestui proiect ce se adresează elevilor de clasele I-IX, acestia vor beneficia de mai multe cursuri și ateliere, precum și de proiecții de filme sau de jocuri, după următorul program:

- Luni: - Movie Club (iulie și august, clasele V-VIII, 10.00-12.00)
- Marți: - Junior Designer (iulie, clasele V-VII, 09.00-11.00)
- Marți: - Youtube Video Production (iulie, clasele VII-IX, 11.00-13.00)
- Miercuri: - Games Day (iulie și august, clasele V-VIII, 10.00-12.00)
- Joi: - Clubul de limba spaniolă (iulie și august, clasele VI-VIII, 10.00-11.00)
- Vineri: - MeetIT (iulie, clasele I-II, 10.00-11.00)
- Vineri: - MeetIT (august, clasele a III-a și a IV-a, 10.00-11.00)

Înscrierile se fac până la 28 iunie, între 8:00 și 15:30, în limita locurilor disponibile, la sediul central al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, compartimentul Mediatecă și American Corner, sau telefonic, la numărul 0251 522 393. Înscrierile sunt necesare doar pentru cursurile Youtube Video Production, Junior Designer, MeetIT și Clubul de limba spaniolă. 

Festivalul Internațional „Adrian Păunescu”

Festivalul Internațional „Adrian Păunescu” revine și în acest an la Craiova, pentru cea de-a X-a ediție. Evenimentul aduce un omagiu marelui poet care a reușit să creeze în jurul său un adevărat curent și constă în concerte, lansări de carte, dar și într-un concurs național de muzică folk. Toate acestea vor avea loc în perioada 19-20 iulie, la Craiova.

Nu uitați, vineri începe IntenCity și suntem așteptați, cu toții, să trăim viața intensă a orașului, timp de trei zile! #MoreThanYouImagine

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului