#CircuitTuristic. Ce obiectiv important completează culele din Brabova și Cernătești

#CircuitTuristic. Ce obiectiv important completează culele din Brabova și Cernătești


Patrimoniul județului Dolj este unul extrem de bogat, iar el va fi completat, în perioada următoare, de un nou punct de interes. Consiliul Județean Dolj a preluat în administrare un imobil din satul Rasnicu Oghian, al comunei Cernătești, pentru ca, în colaborare cu autoritățile locale, să dezvolte pe acest amplasament un întreg complex etnografic.

Conacul Săulescu, mai exact, urmează să fie restaurat, dotat și transformat în centru turistic, iar în vecinătatea acestuia va fi creat un muzeu al satului cu o semnificativă componentă interactivă și educațională, demersurile fiind prevăzute pentru finanțare din fonduri nerambursabile. Clădirea este una cu o arhitectură deosebită, dar și cu o istorie inedită, aici fiind adăpostit, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tezaurul Primăriei Municipiului București. În plus, ea este înconjurată de un parc cu o întindere generoasă, care îl recomandă pentru intențiile Consiliului Județean Dolj de a înființa un muzeu interactiv al satului. 

Acest obiectiv vine să completeze un circuit turistic extrem de bogat și de important, din care mai fac parte culele din localitățile Brabova și Cernătești, care ale căror lucrări de reabilitare au fost încheiate, ele aflându-se acum într-un plin proces de dotare, pentru a fi transformate în puncte de atracție muzeale, de interes turistic și cultural. Investițiile în cele două cule au o valoare cumulată de aproximativ un milion de euro.

Pe lângă cele două cule reabilitate de Consiliul Județean Dolj, ca obiective turistice mai există în județul Dolj cula din Almăj, castrul roman de la Răcarii de Jos sau rezervații naturale ori arii protejate precum Pajiștea Gogoșu – Ștefănel, Pădurea Galbenă Ștefănel – Gogoșu și Poiana Bujorului, din Pădurea Plenița. Toate acestea vor fi incluse într-un circuit turistic al județului, mai mult decât binevenit pentru locuitorii doljeni, dar și pentru cei ce vor vizita Doljul.

Transport verde pentru turiști și nu numai

În completarea tuturor acestor investiții, toate obiectivele turistice din județ, aflate pe o axă Nord-Sud, vor fi incluse într-un circuit pentru deplasarea cu bicicleta. Investiția inedită se va întinde pe aproape 100 de kilometri și va fi un alt fel de a cunoaște județul, prin descoperirea de valori arhitecturale, culturale și gastronomice. 

Alte sugestii

Târgul de Paște de la Craiova, deschis în câteva zile! Parcul „Romanescu”, plin de surprize
Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova