„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!

„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!


Deși în vacanță de la stagiunile obișnuite pe perioada verii, Teatrul „Colibri”, cu Compartimentul Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și Secția de Folclor „Maria Tănase” au pregătit un program de spectacole, piese de teatru ori proiecții de film, care vor avea loc în diverse zone din oraș.

Astfel, în luna aceasta, Teatrul „Colibri” deschide „Cutia cu povești“ în Parcul „Nicolae Romanescu“ - zona Foișor, cu teatru la cutie/ lambe-lambe/ pentru o persoană. Spectacolul este o adaptare după „Pomul cel darnic“ de Shel Silverstein, o creație de Geo Dinescu și Marin Fagu. Spectacolul „Cutia cu povești“ va putea fi văzut miercuri, 24 iulie și joi, 25 iulie, între orele 19:00 - 20:00.

Totodată, sub genericul „Miercurea populară”, astăzi, pe 3 iulie, dar și pe 10, 17 și 24 iulie, craiovenii sunt așteptați la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“, între orele 21:00 - 22:00, la spectacolele susținute de artiștii Secției Folclor „ׅMaria Tănase“: „Vară cu cântec“ (3 iulie), „Mândru-i plaiul oltenesc“ (10 iulie), „Ca la noi, ca la olteni“ (17 iulie) și „Să petrecem oltenește“ (24 iulie).

„Urban movie” pentru serile toride de vară

Cel mai nou parc al Craiovei, Fantasy Park, dar și Piața „Frații Buzești” vor deveni cinematografe în aer liber, iar asta datorită filmelor din cadrul proiectului „Urban movie“, derulat de Compartimentul Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. Programul proiecțiilor în aer liber este următorul: în Fantasy Park, ora 20:30 - „Digion adventure“ - anime (5 iulie) și „Vulpea și iepurașul salvează pădurea“ - avanpremieră (6 iulie), iar în Piața „Frații Buzești”, ora 20:30: „Scenariu de vis“ (12 iulie) și „Zile perfecte“ (13 iulie). 

Bineînțeles, stagiunea de vară se va încheia cu spectaculosul festival Puppets Occupy Street, ce a pus Craiova pe harta mondială a teatrului de animație. Ediția din acest an, Steampunk edition, va avea loc între 25 august și 1 septembrie.

Iar pentru toate celelalte evenimente din Craiova și din Dolj, vă invităm să studiați oferta de pe Discover Dolj&Craiova, căci sigur aveți de unde alege. Craiova și Doljul sunt magice și vă așteptăm să le descoperiți!

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului