Craiova cu miros de lavandă. Zeci de artizani ai lavandei au luat cu asalt centrul Băniei

Craiova cu miros de lavandă. Zeci de artizani ai lavandei au luat cu asalt centrul Băniei


Craiova a avut Lavanda Fest și Lavanda Fest a avut Craiova. O încântare pentru simțuri și pentru sănătate a avut loc, în weekendul trecut, în Piața "Mihai Viteazul", care s-a umplut de miresme și de leacuri numai bune pentru trup și suflet, la prima ediție Lavanda Fest desfășurată la Craiova.

Pentru cei care nu știu (încă), lavanda este folosită foarte mult în aromaterapie, uleiul său fiind antiseptic și antiinflamator. Plus că o găsiți sub foarte multe forme în comerț, ceea ce o face o plantă versatilă și ușor de consumat: în săpun, tinctură, ulei, ceai, miere de lavandă și nu numai. În zilele mai grele, lavanda vă poate ajuta să vă calmați și să găsiți relaxarea de care aveți nevoie, datorită mirosului său terapeutic.

Ne-am lăsat absorbiți și noi de minunățiile prezente la acest festival colorat și aromat, și nu putem decât să vă zicem că a fost delicios, surprinzător și plin de oameni buni și dragi, care i-au poftit pe craioveni să "studieze" îndeaproape bunătățile lor.

De la turtă dulce la walffles cu lavandă, de la lichior la înghețată cu lavandă și macarons colorate și gustoase, până la cosmetice artizanale, limonadă, săpunuri și multe altele, cu lavandă și nu numai, au umplut zona centrală, spre bucuria craiovenilor mai mici și mai mari.

N-au lipsit nici atelierele, concertele cu muzică încântătoare ca parfumul de lavandă - harpă, vioară, chitară -, showurile de magie și socializarea excelentă dintre comercianți și craioveni, care au aflat foarte multe povești despre magica plantă. 

Ne bucurăm că și orașul nostru a găzduit un astfel de festival inedit și le transmitem celor care au venit să-și prezinte iscusința că îi mai așteptăm, cu siguranță, pe la noi!

Cum v-am spus și acum câteva zile pe Facebook, #LavenderIsTheNewBlack după acest weekend extrem de relaxat și plin de prietenie și arome interesante. Am rămas cu multe zâmbete, cu amintiri frumoase și cu bucuria că am cunoscut oameni minunați.

Pe cei de la Lavanda Fest îi puteți găsi pe Facebook, unde le puteți urmări inclusiv activitatea din weekendul care tocmai a trecut.
Lavanda Fest - facebook

Alte sugestii

Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
#UnicÎnLume. Muzeul Cărții și Exilului Românesc își deschide porțile în câteva zile
Parcul „Nicolae Romanescu”, sărbătoare la 120 de ani de la inaugurare
#RescriemIstoria. Culele Doljului, redate lumii întregi
#IstoriaRenaște. Culele doljene din Brabova și Cernătești, deschise curând publicului