#DoljulIubește. Ce facem și unde mergem în Săptămâna Dragobetelui


Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, este una dintre cele mai importante celebrări ale dragostei. Cu rădăcini adânci în trecut, Dragobetele este preluat de la vechii daci și transformat apoi într-un protector al tinerilor și patron al iubirii. Conform legendelor populare, Dragobetele era fiul babei Dochi, un tănăr chipeș care seducea femeile ce îi apăreau în cale. Totusi, el a rămas, peste timp, simbolul suprem al dragostei de azi.

Și, cum știm că dovezile de iubire sunt binevenite oricând, nu ar strica să facem asta pentru persoana iubită chiar (și) de Dragobete. Ne-am uitat pe calendarul evenimentelor și am găsit câteva activități potrivite pentru voi doi, în săptămâna magică a iubirii autohtone. 

O piesă despre dragoste la Teatrul „Colibri”

„Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista”, transmit organizatorii.
Spectacolul „Lungs“ este prezentat, pe 24 februarie, de Teatrul ACT din Bucuresti în cadrul Stagiunii Colibri. ACTul 6. Biletele costă 30 de lei/ persoană și le puteți lua de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00–13:00 și 16:00–19:00, iar duminica, în intervalul 10:00–13:00.

Un concert simfonic la Filarmonica „Oltenia”

Vineri, 25 februarie, de la ora 19:00, Filarmonica „Oltenia” organizează un concert simfonic al orchestrei simfonice a instituției, sub bagehta dirijorului Valentin Doni, cu Oana Csiki la pian. În program se regăsesc „În lumina evocării – George Enescu” (primă audiție), de Ulpiu Vlad, Concertul nr. 2 în La major pentru pian și orchestră, S. 125, de Franz Liszt, dar și Simfonia nr. 8 în Sol major, op. 88, de Antonin Dvorak. Un bilet normal costă 80 de lei, 40 de lei pentru grupuri și 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari. 

Obsesiile Ceraselei Iosifescu, la Teatrul Național

„Lora suferă. Lora așteaptă. Trăiește fiecare sentiment la intensitatea maximă. Luptă cu depresia și nu se lasă învinsă. Vorbește despre boala ei ca despre un iubit, care o ține în brațe prea strâns, care o sufocă din prea multă pasiune. Este senzuală, inteligentă, spirituală. Iese la agățat, la shopping, în parc. Merge deseori la clinică. Și scrie. Scrie cu pasiune. Scrie cu perfuzia în mână și caută tandreţea, dar alege, într-o manieră distrugătoare și riscantă, apropierea umană sub formele sale cele mai bizare” (tncms.ro). O piesă incredibil de puternică, un one woman show de neratat al actriței Cerasela Iosifescu, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, vă așteaptă pe 25 februarie la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, începând cu ora 19:00, în Sala „I.D. Sîrbu”.

Concert folcloric, la Casa de Cultură „Amza Pellea” Băilești

Dacă aveți drum în județ (și chiar dacă nu, ar trebui să vă faceți), trebuie să aflați despre un spectacol folcloric ce va avea loc în foaierul Casei de Cultură „Amza Pellea” din Băilești, chiar de Dragobete, începând cu ora 12.00. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, de către Primăria Municipiului Băilești și Casa de Cultură „Amza Pellea” Băilești.

O cină romantică în inima Craiovei

Dacă preferați mai degrabă o seară cu conversație, bucate alese și un vin bun, puteți alege între restaurantele din Centrul Istoric al Craiovei. Consultați lista localurilor pe discoverdolj.ro și nu uitați să vă faceți rezervări din timp, pentru a vă putea bucura la maxim de această zi deosebită!
Lista localurilor

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului