Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!

Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!


Evenimente pentru toate gusturile și vârstele le sunt pregătite craiovenilor și nu numai și în acest an, cu ocazia celei de-a XXVI-a ediții a Zilelor Craiovei. Astfel, între 1 și 5 iunie, orașul se va transforma într-o sărbătoare ce va cuprinde show-uri spectaculoase, concerte, expoziții, târguri, ateliere și multe alte evenimente menite să promoveze frumosul zonei noastre, în toată splendoarea sa.

În cadrul zilelor municipiului, vom avea parte și de un spectacol aerian unic, în data de 3 iunie, pe Aeroportul Craiova. Este vorba despre Craiova Air Show, ce va însemna, la un loc, 40 de aeronave civile și militare și 50 de piloți. Spectacolul va începe la ora 11:00 și va dura circa șapte ore, deci fiți pregătiți pentru o doză unică de adrenalină! Intrarea este gratuită, iar accesul se face prin Calea București 325C, dinspre High-Tech Industry Park Craiova. 

Un alt eveniment de neratat din cadrul Zilelor Craiovei este HOMAGE – Digital Art Event, un omagiu adus sculptorului Constantin Brâncuși de către artiști digitali internaționali din Marea Britanie, SUA, Italia, Japonia, Franța, Olanda sau Kuweit. Astfel, 45 de artiști străini și patru români își vor expune lucrările dedicate lui Brâncuși, pe ecrane aduse special pentru eveniment. Evenimentul va avea loc la Centrul „Constantin Brâncuși”, în perioada 1-5 iunie, iar intrarea va fi gratuită.

Pofticioșii și gurmanzii vor avea parte și ei de bucurii, în cadrul Food Truck Festival, desfășurat și el între 1 și 5 iunie. Piața „Mihai Viteazul” va fi plină de truck-urile bucătarilor veniți din întreaga țară la Craiova și determinați să vă încânte papilele gustative!

Nu putem vorbi despre această perioadă a anului fără a menționa Campionatul Mondial FCI de Salvare, în cadrul căruia puteți vedea în acțiune cei mai pricepuți câini și echipe canine de salvare din lume! Evenimentul va fi deschis pe 1 iunie, la ora 17:00, în Piața „Mihai Viteazul”, iar probele se vor desfășura pe Stadionul de Atletism, în Pădurea „Hanul Doctorului”, dar și la fostul abator din comuna Podari. Le ținem pumnii tuturor participanților și vă încurajăm să mergeți să vedeți ce înseamnă cu adevărat aceste operațiuni de salvare! 

Mai jos aveți la dispoziție programul desfășurat al Zilelor Craiovei 2023 și sunt o sumedenie de activități dintre care vă puteți alege și la care să participați! Sperăm ca vremea să țină cu noi și să ne putem bucura cu adevărat de cultura, istoria, de adaptarea la nou și, per total, de tot ceea ce înseamnă, pentru noi, Craiova! ❤ 

Alte sugestii

Mărțișor pe toate gusturile, la Craiova
Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului
Universalul Brâncuși, celebrat din nou, de ziua lui, la Craiova
#MonthOfLove. Ce facem de Ziua Îndrăgostiților și de Dragobete
#WeLoveCulture. Februarie artistic, la Craiova