Festivalul-Concurs „Maria Tănase” - regal popular românesc, la cea de-a 27-a ediție

Festivalul-Concurs „Maria Tănase” - regal popular românesc, la cea de-a 27-a ediție


În acest an, pentru cea de-a 27-a oară, numele Mariei Tănase, de la nașterea căreia se împlinesc 110 ani, va fi iarăși rostit cu mândrie la Craiova, cu ocazia Festivalului-Concurs numit după „pasărea măiastră a muzicii românești”.

Așadar, cei care iubesc muzica de suflet, pur românească, îmbinarea dintre vocile înălțătoare și tarafurile iscusite, sunt așteptați între 23 și 27 octombrie la Teatrul Național „Marin Sorescu”, la Festivalul-Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, ce marchează, în acest an, și 54 de ani de la prima ediție.
Festivalul - Concurs „Maria Tănase“ - ediția a XXVII-a

Cel mai longeviv eveniment artistic de muzică populară din România, pe a cărui scenă s-au lansat nume mari din folclorul românesc, vă așteaptă cu voci noi, tinere, însă nu mai puțin impresionante, precum și cu recitaluri ale artiștilor populari deja consacrați. Dacă sunteți curioși să aflați pe cine veți putea asculta în cadrul festivalului, vă invităm să aruncați o privire pe pagina oficială a festivalului. De asemenea, aveți la dispoziție și un interviu video cu directorul festivalului, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Amelia Etegan.
Festivalul-Concurs „Maria Tănase” - facebook

În cadrul festivalului, va exista și o expoziție de fotografii din colecția „Maria Tănase” a Muzeului Olteniei, care va fi găzduită de foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”. Totodată, trofeele acestei ediții sunt realizate, în premieră, de un meșter popular. Este vorba despre meșterul olar Ionel Cococi, vestit ceramist din comuna Vădastra (Olt), creator recunoscut și apreciat la nivel național și internațional pentru promovarea străvechii culturi Vădastra.

Spectacolele vor începe la ora 18:30 și vor fi transmise live pe internet, la radio, dar și la TVR Craiova. Bilete pot fi găsite la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, ce funcționează după următorul program: luni-vineri, 11:00-19:00, iar sâmbăta și duminica, 12:00-19:00. Ele au următoarele prețuri: 50 lei/ pers./ seară (25 – 26 octombrie); 30 lei/ pers./ 25 și 26 octombrie, pentru elevi, studenți, pensionari cu pensie sub 2.000 lei; 70 lei/ pers./ Gala laureaților (27 octombrie).

Ne bucurăm să fim, iarăși, locul în care toate graiurile țării se întâlnesc și se completează în muzică, simțire și tradiție!

Alte sugestii

Pedală în Bănie ne încântă iar prin sport, în natura minunată a județului!
Fantasy Park a adus magia pentru toate vârstele în sânul Craiovei
1 iunie, plin de surprize pentru copii, în Dolj!
Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!
#MemoriaGustului. Dolju-n bucate de 10, lecție de tradiție și generozitate predată în farfurii