#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri

#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri


Vara este din ce în ce mai aproape și evenimentele încep să fie din ce în ce mai dese, iar asta nu poate decât să ne bucure. Avem înainte o lună plină de târguri, concerte, concursuri, expoziții, chiar și un cros, dar și reconstituirea unui eveniment istoric important.

Despre ce este vorba, vă povestim mai jos! 

Începem în forță cu un cros special, dedicat unuia dintre artizanii Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe. Acesta va avea loc sâmbătă, 6 mai, în Parcul „Nicolae Romanescu” iar înscrierile se pot face până la data de 4 mai. Sunt cinci categorii de curse la care vă puteți înscrie, și anume Fun, Family, Studenți sau Copii (două categorii de vârstă). Atenție, sunt și multe premii puse la bătaie! Mai multe detalii despre eveniment, în linkul următor.
CROSUL CORNELIU ANDREI STROE - facebook

9 mai este o dată importantă, care nu putea fi trecută cu vederea! Astfel, Grupul de Acțiune Locală Calafat, sprijinit de Consiliul Județean Dolj, organizează evenimentul „Comemorarea Independenței de stat a României”, printr-o manifestare de înaltă ținută ce va aminti de Războiul de Independență de la 1877-1878, ale cărui prime salve de tun au pornit de la Calafat, din Dolj.

Cea de-a XII-a ediție a Salonului Regional de Fotografie pentru Liceeni „Oltenia în Imagini”, continuatorul Salonului Municipal de Fotografie ”Craiova în imagini”, va avea vernisajul în data de 12 mai. Concursul este dedicat elevilor din clasele IX-XII din Oltenia, iar înscrierile sunt încă deschise, până pe data de 8 mai. Tot ce trebuie să știți puteți afla de pe pagina principală a evenimentului.
Salonul Regional de Fotografie pentru Liceeni Oltenia în Imagini - facebook

Amatorii de muzică rock și metal sunt poftiți la două seri dedicate lor, la cea de-a doua ediție a festivalului Vast Plains and Goats Fest. Acesta are loc pe 12 și 13 mai, în backstage-ul Casei de Cultură a Studenților din Craiova. Trupe din România, Grecia, Serbia și Italia vor urca pe scenă ca să vă ofere o experiență cel puțin unică! Detalii, aici:
Vast Plains and Goats Fest #2

Ceea ce nu îi trebuie unuia, i-ar putea fi vital sau cel puțin de folos altuia. Este principiul pe care merg cei de la Sunday Funday care organizează un nou Yard Sale la Biergarten Craiova, pe 13 și 14 mai. Un târg la care poți găsi ceea ce îți lipsește în ceea ce alții nu mai au nevoie, plus o surpriză: Duba cu Vinyluri. Totul despre eveniment, mai jos:
YARD SALE ~ Vinyl Fair

Nu în ultimul rând, craiovenii vor avea parte de un concurs inedit! Prima ediție a International Drums Contest este programat pentru data de 13 mai, la Filarmonica „Oltenia” Craiova, astfel că cei mai pricepuți într-ale mânuirii tobelor și bețelor pot arăta ceea ce știu mai bine să facă. Tot ce trebuie să știți despre eveniment, găsiți aici:
International Drums Contest

Ne vedem cu siguranță în acest Mai frumos!

Alte sugestii

Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!
#MemoriaGustului. Dolju-n bucate de 10, lecție de tradiție și generozitate predată în farfurii
#StayFit. Mișcare pentru o viață sănătoasă, la îndemâna noastră!
#PlanuriDeMinivacanță. Ce facem în Dolj în perioada Paștelui
#DoljulTuristic. Casa Memorială „Alexandru Macedonski” din Goiești va fi reabilitată!