Sfârșit de martie, plin de evenimente în Dolj


Finele lui martie a ajuns în Dolj cu multe evenimente, mai ales odată cu renunțarea la restricții. Trei dintre ele au fost Târgul de Carte Gaudeamus, evenimentele prilejuite de Luna Pădurii, marcată anual între 15 martie și 15 aprilie, dar și Săptămâna Teatrului, organizată de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova.

Cărți și revederi

După doi ani de pauză aproape dureroasă, am putea spune, pentru iubitorii de carte și, de ce nu, și de socializare, Târgul de Carte Gaudeamus a revenit la Craiova. Timp de cinci zile, tradiționalul loc de întâlnire, foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, s-a umplut de oameni, de zâmbete și de miros de carte. 

Am fost și noi acolo să ne punem la curent cu cele mai noi titluri și ca să inspirăm atmosfera unui Gaudeamus post-pandemic, de care ne-a fost cu siguranță tuturor dor. 

Evenimente, lansări de carte, concursuri de poezie și multe cărți au însemnat Gaudeamus 2022 la Craiova, un târg așteptat cu sete de iubitorii de lectură. 

Acțiuni de împădurire în tot județul

Luna Pădurii se marchează, în fiecare an, în perioada 15 martie-15 aprilie. Direcția Silvică Dolj a organizat mai multe acțiuni în cadrul unei ample campanii de împăduriri. Una dintre ele a avut loc la marginea unei păduri de pe malul Jiului, aproape de localitatea Filiași, unde au fost plantați aproape 1.800 de puieți de plop alb, în numai câteva ore, pe o suprafață de un hectar.

Acțiuni asemănătoare vor avea loc pe tot parcursul Lunii Pădurii, în zonele afectate de despăduriri. 

Teatrul „Colibri”, plin de surprize timp de o săptămână

Și, pentru că pe 20 martie a fost marcată și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, Teatrul „Colibri” din Craiova a organizat și mult-așteptata Săptămână a Teatrului, la sediul instituției. Ateliere, spectacole și tot felul de surprize au fost pregătite de echipa de la teatru, pentru copii și adulți deopotrivă.

Așteptăm și noi, ca și voi, o multitudine de alte evenimente care vor avea loc în județ. Fiți cu ochii pe Discover Dolj pentru a afla din timp despre ele! 

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului