#stămacasă ca turiști online. „Locuri” de vizitat virtual, în Craiova și Dolj

#stămacasă ca turiști online. „Locuri” de vizitat virtual, în Craiova și Dolj


În vremuri precum acestea, singurele lucruri pe care le putem face este să arătăm solidaritate, cumpătare, să urmăm reguli de bun simț și să avem un contact social redus. De aceea, am pregătit pentru voi un scurt ghid de recomandări de stat acasă, cu informații prețioase, online, despre Craiova și Dolj.

Monumentalist

Monumentalist e o pagină de Facebook creată de un adevărat iubitor al conacelor și caselor vechi. Dragoș Andreescu colindă prin Oltenia și le arată iubitorilor de istorie fața monumentelor, detalii vizuale impresionante, atât de la clădiri care au primit atenția pe care o meritau, cât și de la cele mai puțin norocoase, care au nevoie de salvare. Apoi le pune la dispoziția pasionaților pe pagina care se apropie cu pași repezi de 21.000 de like-uri. Un adevărat tur de forță e la numai un click distanță!

Monumentalist

Monumente Oltenia

Monumente Oltenia e un proiect amplu al Asociației Monumente Oltenia, care a documentat cu mare atenție și pasiune monumente arhitecturale din întreaga Oltenie. Dincolo de fotografiile detaliate, cei ce vizitează site-ul web pot citi și poveștile acestora, schimbările prin care au trecut, cine a realizat anumite intervenții și în ce stadiu se află acum. Tot pe site este și o hartă a monumentelor, dar și o secțiune video cu clipuri de prezentare și documentare despre clădiri sau zone istorice din Oltenia.

Monumente Oltenia

Teatrul Național „Marin Sorescu”

Teatrul Național „Marin Sorescu” a coborât cortina și a îndemnat spectatorii să #steaacasă. Dar nu i-au lăsat fără cultură și fără o joacă așa cum numai echipa teatrului știe să facă. Au chemat oamenii online, la un joc în care spectatorii sunt un fel de regizori. Jocul implică niște pași simpli: un actor TNMS se filmează #deacasă spunând o replică dintr-un spectacol TNMS, iar prima persoană ce recunoaște piesa îi cere unui actor ce participă la joc în acea zi să spună o anumită replică, pe un anumit ton. Toată magia asta interactivă, menită să mai șteargă din pustietatea zilelor actuale, are loc pe pagina oficială de Facebook a teatrului, în fiecare zi.

Teatrul Național „Marin Sorescu”

Turul virtual al Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Turul virtual al Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei este o resursă extrem de importantă pentru aceste vremuri când stăm acasă. Acesta este disponibil pe site-ul oficial al instituției și sunteți liberi să vă „plimbați” în voie la subsol, parter și etaj, vizitând toate expozițiile. Mai mult, pe aceeași pagină puteți citi despre colecțiile impresionante din secțiile muzeului sau puteți observa munca restauratorilor în imagini de tipul „înainte/după”.

Turul virtual al Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Dacă sunteți curioși cine a ridicat județul Dolj de-a lungul timpului, arhiva extrem de bine documentată a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” despre personalitățile doljene este ceea ce căutați. Indiferent că s-au născut aici ori în alte locuri, dar au contribuit cumva la ceea ce este județul nostru astăzi, le găsiți aici.

Personalități doljene

Alegeți să fiți informați și pregătiți să vizitați sau să ieșiți la plimbare prin Dolj, atunci când totul va fi bine. Până atunci, #stămacasă, ca să fie bine!

Foto: facebook.com/Monumentalistul, /tncms.oficial, monumenteoltenia.ro, muzeulolteniei.ro, aman.ro.

Alte sugestii

Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova
Târgul de carte Gaudeamus 22, la Craiova, de astăzi!