Crama V.inc

Crama V.inc


Address

DJ561A, Moțăței Gară, Romania

Despre

Despre Crama V.inc

O crama ,.BOUTIQUE” gandita si realizata din pasiunea pentru vin.

În anul 2009 s-au pus bazele firmei S.C. V.INC S.R.L, iar un an mai târziu, s-a plantat via, la 10 de km de Segarcea, în satul Drănic, via denumită mai târziu „Via lui Mardale”.

Amplasamentul ei, pe Dealul Viilor, un deal cu orientare sudică aproape de râul Jiul, unde este asigurată mereu o bună aerisire a plantaţiei şi numeroase zile însorite necesare maturizării strugurilor în cele mai bune condiţii, a dus la obţinerea unui vin de calitate, cu personalitate şi buchet desăvârşit. Au fost alese pentru cele 18,4 hectare, două soiuri autohtone: Tămâioasă Românească şi Fetească Neagră alături de alte trei, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon şi Merlot.

În anul 2013 s-a obţinut prima producţie de vin, şi, odată cu aceasta, primele două medalii la un concurs internaţional de profil. Vinurile premiate cu medalii de argint care au reuşit să acumuleze punctajul necesar au fost cele obţinute din soiurile Fetească Neagră şi Rosé-ul din Cabernet Sauvignon.

Proiect de viitor: să continue tradiţia deja cunoscută a producerii vinurilor de înaltă calitate, prin plantarea a două soiuri noi, Chardonnay şi Syrah(Shiraz) care vor completa perfect paletarul de vinuri cu care ne mândrim.

Vinurile Vinc sunt seci şi nebaricate, păstrate în vase de inox, şi pregătite oricând să ofere aroma strugurelui abia cules, un gust proaspăt, uşor de recunoscut şi greu de uitat.

Surse:
http://vinc.ro/

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Viile Almaj

Podgorie / Cramă

Moșia Galicea Mare

Podgorie / Cramă

Vie Vin Segarcea - Domeniile Baniei

Podgorie / Cramă

Centrul viticol Banu Mărăcine

Cazare - Craiova / Podgorie / Cramă / Vilă - Craiova

7ARTS

Podgorie / Cramă