#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj

#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj


Evenimentul doljean „Pedală în Bănie”, ce provoacă la mișcare în aer liber întreaga comunitate, dedicat bicicliștilor și, începând cu acest an, și alergătorilor, are loc în weekendul 3-4 iunie, în satul Palilula din comuna doljeană Bucovăț. Ne bucurăm să vă spunem că doze întregi de adrenalină și de frumos ne sunt pregătite pentru primul weekend din iunie, într-un cadru mai mult decât pitoresc, la noi acasă!

„Pedală în Bănie” este unul dintre acele întâmplări care strâng la un loc oamenii buni ce doresc să construiască ceva durabil pentru comunitate, promovând, în același timp, Doljul ca destinație turistică și arătând și alte fețe ale județului, unele pline de vitalitate, naturalețe și, de ce nu, de istorie.

Astfel, iubitorii de natură și de ciclism vor avea la dispoziție, pentru prima zi, mai multe trasee la care se pot înscrie: 55 km (Cursa Maraton), 25 km (Cursa Race) sau E-Bike Race, pentru biciclete electrice. Totodată, în acest an au loc și două concursuri necompetitive, dedicate în special familiilor, și anume MTB Family 3 km.

În premieră, în acest an, „Pedală în Bănie” nu mai înseamnă doar curse pe bicicletă, ci și curse pentru amatori ori mai inițiații într-ale jogging-ului sau alergării. De aceea, în cea de-a doua zi a evenimentului, sunt pregătite patru curse pe diferite distanțe: Semimaraton de 21 km, Cros de 10 km, Cros de 3 km și Cros Family de 600 m (necompetițional).

Pentru cei care nu știu, satul Palilula este un colț de rai în mijlocul naturii, locul perfect pentru a petrece un astfel de weekend în familie, cu cei dragi. Grație eforturilor autorităților și voluntarilor de a amenaja astfel de trasee în aer liber în zonele extrem de frumoase ale județului, „Pedală în Bănie” arată din ce în ce mai bine și suntem convinși că dezvoltarea va continua!

Nu putem ignora nici aspectul caritabil al acestui eveniment, având în vedere că o parte din taxa de înscriere va fi donată către Asociația „Vasiliada” și către proiectul lor, „Gesturi Mici Fac Oameni Mari”, banii strânși urmând să îi ajute pe copiii care luptă cu abandonul școlar.

Regulamentul evenimentului este disponibil aici:
Regulament Pedala in Banie 2023 (ciclism si alergare)

Înscrierile se pot face până la data de 28 mai, la linkul de mai jos. Indiferent că alegeți să concurați cu bicicleta sau pe propriile picioare ori doar să veniți pentru a asista la acest eveniment inedit, noi vă spunem că n-o să vă pară rău!
Înscriere la Pedala in Banie 2023

Alte sugestii

Mărțișor pe toate gusturile, la Craiova
Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului
Universalul Brâncuși, celebrat din nou, de ziua lui, la Craiova
#MonthOfLove. Ce facem de Ziua Îndrăgostiților și de Dragobete
#WeLoveCulture. Februarie artistic, la Craiova