Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova


Sărbătorită în toată Europa în acest an, pe 14 mai, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află, în 2022, la cea de-a 18-a ediție.

Muzeele din Craiova, precum și Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” s-au alăturat acestui demers și își vor deschide porțile de seara și până noaptea pentru curioșii care vor să descopere lucruri noi și inedite.

Iată ce ni se pregătește pentru magica seară de 14 mai: 

Muzeul de Artă Craiova – „Personalități craiovene” - 15.00 – 22.30

Expoziția „Personalități craiovene” readuce în atenția locuitorilor orașului portretele celor care au făcut ca în capitala Olteniei să se poată vorbi de o reală viață artistică, economică și juridică.
Muzeul de Artă - facebook

Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei participă și el la Noaptea Muzeelor cu trei expoziții care, cu siguranță, vor fi pe placul publicului. Este vorba despre expoziția temporară „Prin lentilele timpului”, care va fi vernisată la Secția de Istorie-Arheologie pe 14 mai, la ora 19:00. Publicul va putea viziona cele mai importante 82 de binocluri din colecția muzeului, între care binocluri de teatru, de cavalerie, infanterie sau marină. Totodată, cu o zi înainte de Noaptea Muzeelor, Muzeul Olteniei mai vernisează alte două expoziții de interes: „Țigle și cărămizi ștampilate din castrul roman de la Slăveni, jud. Olt” (Secția Istorie-Arheologie, 13 mai, ora 12:00) și a XI-a ediție a Salonului Regional de Fotografie pentru Liceeni „Oltenia în imagini” (Casa Băniei, 13 mai, ora 13:00). Ambele expoziții vor putea fi vizitate și pe 14 mai, începând cu ora 19:00.
Muzeul Olteniei - facebook

Teatrul Colibri - „Memoria păpușilor jucate” - 19:00 - 01:00

Evenimentul va pune în lumina reflectoarelor, pe muzică mixată de DJ, spectaculoasa întâlnire a copiilor, adolescenților și tinerilor cu păpușile care le spun povești la teatru. Clădirea „Colibri” se va transforma într-un spațiu interactiv pentru public, în care fiecare sală va spune o poveste inspirată de trecutul și prezentul teatrului, cu elemente de regie, scenariu, muzică, scenografie. Călătoria prin interioarele teatrului va continua apoi cu surprize la fiecare pas, cu jocuri și ateliere creative. „Memoria păpușilor jucate” pune în valoare colecția de patrimoniu care cuprinde păpuși, elemente de scenografie și documente de la înființarea instituției până în prezent. 
Teatrul Colibri - facebook

Vă invităm pe toți să luați parte la acest eveniment și nu numai; o vizită la muzee ori la teatru este mereu binevenită!

Alte sugestii

#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova
Târgul de carte Gaudeamus 22, la Craiova, de astăzi!
Târgul de Paște revine la Craiova, în magicul Parc „Romanescu”
Mărțișor pe toate gusturile, la Craiova