Un colț de rai

Un colț de rai


About

Satul de vacanţă “Colţ de Rai” este situat la 32 de kilometri de Craiova, în nordul judeţului Dolj, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea, lângă Bulzeşti, satul natal al marelui scriitor Marin Sorescu. Aici, timpul parcă s-a oprit în loc. Câteva zone ale Bulzeştiului par cu adevărat desprinse din poveşti. Pe Văile Răchita au fost amenajate două baraje şi lacuri de acumulare, pentru a preveni inundaţiile râului. La barajul de la Gura Vâlcelei Răchita, între dealurile Răchita şi prelungirea dealului Ţiganu’, s-a format lacul de acumulare. După 1990, terenurile au devenit proprietate privată, iar un investitor a amenajat aici o zonă turistică de agrement numită „Colţ de Rai“.

Turiştii pot găsi aici o casă tradiţională doljeană şi una vâlceană, 8 căsuţe din lemn cu 22 de locuri de cazare, 6 foişoare, pontoane pe apă, grătare, toate construite lângă un lac amenajat, adevărate locuri de poveste, ideale pentru o vacanţă petrecută cu familia în mijlocul naturii.

Terenul are o suprafaţă de 17 hectare cu amenajări peisagistice deosebite, cu păduri de stejar şi salcâm, poiene, un lac cu suprafaţa de 8 hectare populat cu crap, şalău, biban, teno, caras şi somn, pescarii împătimiţi putându-se delecta pe malul lacului. Locul oferă relaxare, liniştea naturii, ciripit de păsărele, susur de apă, aer curat, adică o părticică de rai.

Cei care doresc să se relaxeze în această zonă pot savura o mămăliguţă făcută în tuci, un grătar făcut pe malul lacului, iar după o masă servită în aer liber se pot bucura de o plimbare prin pădure, un somn bun în hamac, o plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe lac.

De asemenea, vizitatorii au şi alte posibilităţi. Cei mai sportivi pot juca badminton, darts, pot practica pescuitul sportiv, tenis de masă sau plimbări cu sania, iarna. Cei mai comozi pot face plajă, pot admira raţele sălbatice, berzele negre, egretele sau diferite specii de flori.

sursa: http://www.jurnalulolteniei.ro/2016/05/05/colt-de-rai-in-bulzestiul-lui-marin-sorescu/

Photo Gallery

Similar Suggestions

Port Cultural Cetate

Restaurant - Dolj / Recreational area

Balta Golenți

Recreational area

Balta Cornu

Recreational area

Lacul Țuglui

Recreational area

Balta Teslui

Recreational area